Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

A- A+
Staj Koordinatörü Aydın Hâkimi Gonca Duygu ÇAKMAK'ın Organizesi ve Katılımı İle Aydın Adliyesinde Görev Yapan 24. ve 25. Dönem Hâkim ve Savcı Adaylarına Yönelik Bir Dizi Faaliyetler Düzenlendi

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen Hâkim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi kapsamında Aydın Adliyesinde görev yapan 24. ve 25. Dönem hâkim ve savcı adaylarına Staj Koordinatörü Hâkim Gonca Duygu ÇAKMAK’ın organizesi ve katılımı ile tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda stajın işleyişi ve amaçları hakkında genel bilgilendirmeler yapıldı. Bunun yanı sıra adliye içi ilişkiler anlamında hitabet, mesai kavramı, mesleğe uygun giyim, adli görgü ve ilkeler hakkında adaylar bilgilendirildi.

Devamında Aydın Cumhuriyet Başsavcısı  Kasım TÜTEN, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan YILDIRIM ve Başsavcı Vekili Kadir ÇAKMAK’a tanışma ve nezaket ziyaretinde bulunuldu.

Cumhuriyet Başsavcısı  Kasım TÜTEN, Başsavcı Vekili Kadir ÇAKMAK ve Staj koordinatörü Hâkim Gonca Duygu ÇAKMAK’ın yaptıkları istişareler sonrasında adayların daha etkin ve verimli çalışabilmeleri açısından adliyenin fiziki imkanları dahilinde bir adet çalışma odası, her adaya bir çalışma masası olacak şekilde dizayn edildi ve UYAP bağlantısı bulunan bilgisayar ve yazıcı kurulumu sağlandı.

Hâkim ve savcı adaylarına staj yapacakları adli birimler ve adliyenin fiziki koşulları ile yerleşimi hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldı ve bu süreçte öncelikle adlı birimlerin tanıtımına önem verilerek çalışacakları kurumu ayrıntılı olarak öğrenmeleri sağlandı.

Stajın iki yıllık bir süreyi kapsıyor oluşu ve adayların henüz adli yargı teşkilatını tanıma aşamasında oluşları, hakim-savcı ayrımına dair karar sürecinde bulundukları nazara alınarak, ilk etapta dış kurumlar ile herhangi bir faaliyet düzenlenmedi ve adayların adlı yargının genel disiplin ve düzenine alışmaları amaçlandı.

Adaylar bir aylık savcılık stajları esnasında otopsi, olay yeri inceleme, ÇİM ve fekki kabir işlemlerine bizzat iştirak ettiler ve bu hususlarda Aydın Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcıları tarafından bilgilendirildiler.

Adayların beklenen düzeye geldikleri anlaşıldıktan sonra, adli yargı teşkilatı ile yakın ilişki içerisinde bulunan dış kurumların tanıtımı ve işleyişi ile ilgili toplantı ve seminerler düzenlendi.

Bu doğrultuda öncelikle İl Jandarma ekiplerinin bünyesinde bulunan Olay Yeri İnceleme Ekipleri, Bomba İmha Ekipleri ve Trafik ve İstihbarat Ekipleri tarafından hazırlanan tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Devamında Jandarma İstihbarat, Kaçakçılık ve Terör birimlerine ziyarette bulunularak bu birimlerin işleyişi hakkında adayların bilgilenmesi sağlandı. Ayrıca terörün finansmanı hakkında Jandarma Terörle Mücadele birimi tarafından adaylara brifing verildi.

Söke Jandarma Kriminal birimine yapılan ziyaret neticesinde adaylar kriminal büronun işleyişi, görev tanımı, yazı ve imza inceleme, biyolojik ve balistik incelemeler hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan Siber Suçlarla Mücadele biriminde, siber suçlarla mücadele, delil elde etme ve değerlendirme yöntemleri hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadir ÇAKMAK ile Staj Koordinatörü Hâkim Gonca Duygu ÇAKMAK’ın da katılımı ile ayrıntılı olarak bilgilendirmeler yapıldı. Parmak izi inceleme, fotoğraf kayıt ve inceleme gibi hususlarda ayrıntılı ve görsel içerikli açıklamalarda bulunuldu. Ayrıca nezaret kısmı incelenerek nezaret denetimi hususlarında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

Adres

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 06659 KIZILAY / ANKARA

Telefon

Özlük İşlemleri : +90 312 414 6340

Sınav İşlemleri : +90 312 414 6308

Faks : +90 312 425 4026

E-Posta

adaylik@adalet.gov.tr

altbilgi
Hâkim-Savcı adaylarına ait kurumsal bilgilerin, güncel haber, duyuru, video, doküman, yayınlar ve etkinliklerin yer aldığı kurumsal web sitesi.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü | 2021 © Tüm Hakları Saklıdır.

Sitemizi Bugün : 0 - Toplam : 0 kişi ziyaret etmiştir. © 2021